Waarmee kunnen we je helpen?

Van een groot verdriet een nieuwe mogelijkheid maken


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Het was een jammerlijk ongeluk. Een stuk hout dat op het hitte-element van de sauna terecht was gekomen veroorzaakte een flinke brand in het oude chalet. Onze verzekerde besloot er het beste van te maken.
Chalets

Een expert herkent de specifieke stijl van chalets uit de Alpen uit duizenden. Het zadeldak met overhangende dakranden, de luiken, en de zware houten buitenkant is iconisch voor het gebied en diens aanzicht. Maar met het oog op duurzaamheid en extra kosten door inflatie, zijn deze huizen anno nu weliswaar klassiek en romantisch maar ook zeer gedateerd en oneconomisch.

Een positief einde aan een noodlottig ongeval

Onze verzekerde vond hierop een oplossing. De woningbrand door de sauna zorgde voor vergaande schade aan het chalet en het interieur. Wij ondersteunden onze klant toen die op zoek ging naar vervangende meubels, en met experts sprak om waardevolle bezittingen te herstellen. Tijdens dit proces besloot onze verzekerde dat hij een positief einde aan dit nare incident wilde breien. En dus contacteerde hij ons opnieuw.

Het zicht van een klassiek chalet dat wordt afgebroken ziet er triest uit in het verdere klassieke landschap. Het ziet er dit keer echter dramatischer uit dan het is. Al het materiaal dat volgens experts nog te redden is wordt zorgvuldig bewaard en hersteld. Terwijl dat gebeurt begint de verzekerde met de herbouw van zijn chalet. In overeenstemming met onze polis heeft de verzekerde de herbouwwaarde uitgekeerd gekregen -naast de kosten voor de inboedel. Maar na goed overleg zijn wij akkoord gegaan met het plan van onze klant wat betreft de herbouw. 

“Naar omstandigheden van de situatie kijken we altijd waar we jou kunnen helpen.”

Energiezuiniger met horizonbehoud

Een jaar later valt het chalet niet meer op tussen de anderen. Het zware, donkere hout oogt verweerd door decennia aan zon, regen, sneeuw en wind. Enkele luiken zijn gesloten om de sneeuw buiten te houden. En er is een externe opslagruimte aan het huis gebouwd voor gereedschap, brandhout en meer. Maar wie binnenkomt ziet dat het oude uiterlijk enkel schijn is. De verzekerde heeft het materiaal dat na de brand gerepareerd kon worden gebruikt om het aangezicht van de streek te behouden, maar daarna is de oude houten buitenkant op nieuw beton bevestigd. En zo zijn ook herstelde balken gebruikt in het plafond, maar het materiaal ertussen isoleert naar moderne standaarden. Het nieuwe materiaal is duurzamer, energiezuiniger en veiliger bij een brand of ander natuurgeweld. Maar de horizon van de streek is behouden. Daarnaast heeft onze verzekerde gebruik gemaakt van het ongeluk door de kelder uit te laten breiden, wat een flink project was om verder de berg in te graven, maar de nieuwe sauna ziet er prachtig uit. 

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een huis jouw plek is waar je je prettig en veilig voelt. Huis & Kunst is onze specialistische verzekering voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Het is een exclusieve dekking die de klok terugdraait naar het moment vóór de brand, de waterschade of de diefstal. Ofwel, een verzekering voor zaken van financiële én emotionele waarde. Bekijk nu direct wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning, of neem contact op met één van onze experts.