Waarmee kunnen we je helpen?

Er ligt een koe in het zwembad


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Je vakantiehuis is je oase. De plek waar jij heengaat om te ontspannen en even alle zorgen achter je te laten. Als je ineens een telefoontje krijgt van de buurman, dat er schade is aan je tuin en zwembad wil je er dan ook direct heen om te zien wat er gaande is.
Spaans vakantiehuis

Je vakantiehuis staat in het binnenland van Spanje. De buren die je hier hebt zijn een paar lokale bewoners met kleine familieboerderijen, verder zijn er enkel een paar andere parttime bewoners die net als jij een tweede huis in de streek hebben aangeschaft. Omdat jij niet het hele jaar in je vakantiehuis zit, maar je wel wil weten wat de staat ervan is in je afwezigheid, heb je met één van de lokale bewoners afgesproken dat hij soms even een rondje over het terrein loopt om zo een oogje in het zeil te houden. Hij ziet vaak net wat je beveiligingssysteem dat je op afstand kan bekijken, niet ziet.

De buurman was ook sneller dan de melding van je camera’s. Binnen een half uur na het incident krijg je al een telefoontje, waardoor je gelukkig snel kunt ingrijpen.

Losgeslagen wild

Toen je een verzekering afsloot voor je tweede huis, had je aan ons vermeldt dat er om je huis bossen liggen. En dat je van de lokale bevolking had gehoord dat er wel eens wild over je land uitwijkt. Daarom heb je een hek om je zwembad laten bouwen. Daarnaast wordt jouw land ook gescheiden van dat van de buren met hekken. Er zou dus geen enkel probleem moeten zijn. Echter, tijdens een storm zijn er enkele bomen omgewaaid en op hekken beland. En de deuren van het zwembadhek zijn opengewaaid. Daardoor was dit vrij toegankelijk. Niet voor een mens, maar wel voor een ontsnapte koe.

Je buurman is direct na de storm langs je huis gereden om te kijken of er geen schade as, en daardoor heeft hij de koe relatief snel gevonden. Samen met enkele andere omwonenden hebben ze het arme dier zo snel mogelijk uit het zwembad geholpen en weer verenigd met eigenaar en kudde. Maar dat ging helaas niet zonder gevolgen.

De gevolgen

Een koe weegt gemiddeld 500 kilo, en met dat gewicht is het beest natuurlijk direct door jouw dekzeil gezakt. Voordat de buurman te hulp schoot heeft het dier zichzelf proberen te redden, en in diens paniek om weer uit jouw zwembad te komen zijn de hoeven in de liner van het zwembad gezet. Daardoor is deze gescheurd en het water weggelopen. Ook de trap het water uit is flink beschadigd toen de buurman, met ingeroepen hulp, het dier op het droge wisten te krijgen. De kosten? Bijna 10.000 euro. Een flink kostenplaatje. Gelukkig ben je goed verzekerd.

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een huis jouw plek is waar je je prettig en veilig voelt. Holiday Homes is onze vakantiehuisverzekering voor tweede woningen in de meeste landen van Europa. Hiermee ben je verzekerd voor zaken als storm- en glasschade, maar in veel gevallen ook voor aardbevingsschade. Ongeacht wat en waar de schade is: wij lossen het in stilte voor je op. Zo kun je zorgeloos blijven genieten van je vakantie. Bekijk nu direct wat de mogelijkheden zijn voor jouw vakantiehuis, of neem contact op met één van onze experts.