Waarmee kunnen we je helpen?

Münchense klassiekers


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Je houdt van klassieke auto’s, en plant een stedentrip naar München. Waar moet je zijn? Een paar tips van Hiscox.
Quattro München

Het begon ooit als de Otto Flugmaschinenfabrik, en het eindigde als BMW. München en auto’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ongeveer 25% van de bewoners bezit een auto, en de stad is de thuishaven van drie BMW-gerelateerde museums en de bron van oorsprong voor Audi.

Alles BMW – BMW heeft zijn oorsprong in München, en als zodanig bezit het bekende automerk drie musea in de stad. Het BMW Museum toont 100 jaar BMW, waarin de bezoeker vanaf het begin wordt meegenomen door de innovatie van het merk. BMW Welt focust zich op de moderne modellen van BMW en diens andere merken. In deze tentoonstelling zie je de nieuwste line up auto’s en motoren van BMW, Mini en Rolls-Royce. Voor de echte liefhebber is er ook nog een trip naar de BMW Plant mogelijk, waar doordeweeks tours worden gegeven in de fabriek.

Motorworld München – 75.000 vierkante meter aan auto’s. Motorworld München is het thuis van 30 dealerships die zich specialiseren in klassiekers en sportauto’s. Daarnaast zijn er verschillende gespecialiseerde workshops aanwezig in het pand. 

Deutsches Museum Verkehrszentrum – Transport is een bouwsteen in de wereld, en in het Verkehrszentrum zetten de Duitsers alle transportmogelijkheden, historisch en modern, naast elkaar. Van antieke fietsen tot unieke auto’s. Alles is hier te vinden.

Audi Museum Mobile – Gelegen in Ingolstadt, op een uur rijden afstand van München, vind je het museum van een andere krachtpatser. Het Audi Museum Mobile zet de echte klassiekers naast de raceauto’s van Audi.

En de rest? München is een moderne stad die zich grotendeels focust op de industriële voortgang van Duitsland. Er is dus genoeg te doen. Maar we doen tot slot toch nog een paar losse suggesties.

  • Het designmuseum Die Neue Sammlung toont een groot gedeelte van de meest innovatieve en invloedrijkste designs uit de 20ste eeuw. Hieronder vallen ook een selectie auto’s en motoren die op display staan in de collectie.
  • Begin een roadtrip vanaf München, zoals de Romantic Road. Deze route, die je kan bereiken vanaf het vliegveld van München, wordt beschreven als één van de mooiste van Europa.

Heb je zelf klassieker-geschikte suggesties voor München? We horen graag van je! Post je ideeën in de commentaren op de Hiscox Classic Cars Facebook-pagina. Daar hebben we het immers niet alleen over verzekeringen.

PS, vergelijkbare tips hebben we ook voor Londen en Berlijn...