Waarmee kunnen we je helpen?

Vocht in een wandkleed


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jeroen
Kunst wekt vaak emotie op, en dit specifieke wandtapijt sprak je aan in de galerie. Na enkele maanden begin je nog altijd je te glimlachen als je ernaar kijkt. Daarom heeft het een prominente plek aan de muur in je woonkamer.
Vocht

Het wandtapijt is gemaakt van ruwe wol van lokale schapen, en gekleurd met kleuren die uit specifieke bloemen zijn gehaald. Het indigo en geel dat de wol heeft gekleurd zorgt voor een unieke combinatie van kleuren, materialen en verschillende texturen wat ervoor zorgt dat het er vanaf elke hoek anders uitziet. Omdat het van zulk specifiek materiaal is gemaakt, moet het zorgvuldig worden onderhouden. Een lekkage verstoord dat proces.

Vocht in kunst

Vocht is zelden goed voor kunst, of collecties in het algemeen. De geknapte radiatoraansluiting is al vervelend genoeg vanwege de schade aan de vloer, maar tijdens het drogen is stilstaand water gaan verdampen en het wandtapijt ingetrokken. De wol is daardoor verzadigd geraakt, en de natuurlijke kleuren paars en geel zijn in elkaar gaan overlopen. Je neemt direct contact met ons en de kunstenaar op maar het oordeel is zowel door hem als een expert al snel geveld: het wandtapijt is onherstelbaar beschadigd.

De gevolgen

De pijn is groot. Je vloer moet gerepareerd worden, net als het verwarmingssysteem. Een aantal lijsten van andere kunstwerken moeten hersteld worden. En het wandtapijt is volledig vernield. Na overleg met de kunstenaar kan een soortgelijk werk worden geleverd, dat hij al bijna af had. De kosten? 4000 euro. Een bedrag dat wij oppakken omdat jouw kunst allemaal verzekerd is bij onze Fine Art verzekering. 

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een collectie meer is dan enkel voorwerpen van financiële waarde. Er zitten emoties achter, zeker bij iets persoonlijks als kunst. Fine Art is een 'all-risk'-kunstverzekering voor privéverzamelingen, bedrijfscollecties of museumcollecties. Het is een verzekering die elke vorm van kunst omvat. Hiscox biedt hiermee een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. Fine Art gaat veel verder gaat dan een schadevergoeding alleen, veel verder dan alleen het verzekeren zélf. De dekking beslaat namelijk vrijwel alle risico’s. Dus thuis, maar ook op een kunsttentoonstelling of tijdens transport. Dien je een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel. Bekijk nu direct wat de mogelijkheden zijn voor jouw collectie, of neem contact op met één van onze experts.