Waarmee kunnen we je helpen?

Een wensballon op een rieten dak


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Een wensballon oplaten tijdens een feestelijke gebeurtenis en elkaar iets moois toewensen is een gewoonte die we in Nederland steeds vaker zien. Het is iets moois. Maar wanneer het waait zijn er vaak ook waarschuwingen mee gemoeid.
Wensballonnen

De wind lijkt niet heel hard. Toen je de ramen sloot, hoorde je het geruis wel in de bomen, maar meer dan dat is je niet echt opgevallen. Daarnaast liggen de omgelegen huizen er net zo vredig bij als dat van jou. Er branden lichten achter een paar ramen, maar verder zie je weinig beweging. Je bent je dan ook niet bewust van een feestje ergens, en dat iemand daar wensballonnen heeft meegenomen.

Brandalarm

Het is ruim na middernacht, en buiten is het volledig donker. Je zit op de bank nog even een serie af te kijken en het was je niet opgevallen dat er iets aan de hand was. Maar het brandalarm in het achterhuis pikt het gelukkig direct op. Één van de wensballonnen is op het rieten dak van jouw huis, een oude boerderij, belandt. Met zeer ernstige gevolgen.

De hoge vlammen en de walmen dikke rook trekken al snel de aandacht van de buren. De brandweer staat met man en macht te blussen. Het mag helaas niet geheel baten. Het droge riet is oud, en droog en al snel is de brandweer vooral bezig met voorkomen dat de brand verder uitslaat. De schade neemt helaas vooral toe.

De gevolgen

De uiteindelijke gevolgen zijn groot. Een groot deel van het rieten dak van je woning is afgebrand, en rook en water heeft de binnenkant van je woning flink beschadigd. Het schroefdak dat onder het riet zat, heeft er gelukkig voor gezorgd dat de brand niet naar binnen is geslagen. Maar de reparaties zullen minstens 30.000 euro gaan kosten. En dan is je inboedel nog niet meegerekend. Gelukkig heb je een goede verzekering, en dus gaan wij direct samen met je aan de slag om deze situatie op te lossen en jou zo snel mogelijk weer in je eigen woning te krijgen.

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een huis jouw plek is waar je je prettig en veilig voelt. Huis en Kunst is onze specialistische verzekering voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Het is een exclusieve dekking die de klok terugdraait naar het moment vóór de brand, de waterschade of de diefstal. Ofwel, een verzekering voor zaken van financiële én emotionele waarde. Bekijk nu direct wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning, of neem contact op met één van onze experts.

 

(foto: Wikipedia)