Waarmee kunnen we je helpen?

Een kluis-vormige deuk in de vloer


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Een inbraak is vervelend genoeg. Iemand is zonder toestemming jouw persoonlijke en veilige leefwereld ingekomen, en heeft met diens handen aan je spullen gezeten of die zelfs toegeëigend. De schade die erbij komt kijken, maakt deze emotionele zaak nog erger. Zeker als je na de braak ook nog werkzaamheden moet laten uitvoeren in je woning. Het overkwam onze verzekerde.
Brandkast

Bij Hiscox raden we altijd aan als je een Huis & Kunst verzekering bij ons afsluit, om het potentiële inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. En om je kostbare bezittingen daarom goed op te bergen, of te beveiligen. Dergelijke maatregelen zijn goede sloten, bewakingscamera’s of een alarmsysteem. En om echte kostbare sieraden en goederen in een kluis op te slaan. Maar dan moet deze kluis wel verankerd zijn in de vloer of muur.

Maar enkele minuten binnen

Onze verzekerde heeft diens collectie kostbare antieke ringen goed opgeborgen, maar het mocht helaas niet baten tijdens de inbraak. De dieven, die vast zijn gelegd op camera’s bij de achterdeur, waren maar enkele minuten binnen en duidelijk op zoek naar spullen die ze makkelijk konden ontvreemden. De kunst aan de muur, en de dure technologie is daarom met rust gelaten. Maar laptops, een paar kostbare horloges, gouden sieraden, en zelfs een aantal designer jassen zijn gestolen. En ze hadden de kluis gespot.

De gevolgen?

Die kluis trok duidelijk de aandacht, en de inbrekers hebben hem vrij makkelijk uit de kast gekregen doordat hij niet verankerd was aan de muur of de vloer. Onze verzekerde kwam hierachter omdat die de kluis in de hal aantrof bij binnenkomst door de opengebroken deur. De dieven hadden het ding vanaf de derde verdieping door het open trapgat naar beneden gegooid. Mogelijk hoopten ze het slot zo open te breken. Met deze actie hebben ze grote schade aangebracht aan de leistenen-vloer. Deze is op verschillende plekken flink gebarsten en rond de kluis zelfs volledig aan gruzelementen. Uit andere verhalen weten we dat veel dieven soms kluizen meenemen en zo de inhoud ook stelen, dat is dit keer niet gebeurd wat mogelijk komt door het gewicht van dit specifieke model. Maar er zal wel een expert langs moeten komen, meerdere zelfs. Onze verzekerde contacteerde ons, en wij hielpen hem een vakman in te schakelen om de vloer te repareren, en een kluizenexpert te vinden om de zwaar beschadigde kluis weer open te krijgen en de bezittingen eruit te halen. De rest van de gestolen spullen werden uiteraard uitbetaald.

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een huis jouw plek is waar je je prettig en veilig voelt. Huis en Kunst is onze specialistische verzekering voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Het is een exclusieve dekking die de klok terugdraait naar het moment vóór de brand, de waterschade of de diefstal. Ofwel, een verzekering voor zaken van financiële én emotionele waarde. Bekijk nu direct wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning, of neem contact op met één van onze experts.

Afbeelding: Wikipedia