Waarmee kunnen we je helpen?

Een glas wijn in een collectie-item


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
De meeste mensen zien enkel een kledingstuk, of een tas. Wat ze niet zien is hoeveel tijd en moeite jij hebt gestoken in je collectie. De inhoud van je kledingkasten bedraagt een flinke hoeveelheid bijzondere en vintage stukken van onder andere Chanel, Burberry en Hèrmes. Met een kleine collectie Louis Vuitton tassen als kers op de taart.
Glas wijn

Je collectie heeft je jaren gekost, en je vrienden en familie weten dat je altijd op zoek bent naar nieuwe stukken. Je staat dan ook bekend om je stijl en dat je altijd een vintage tas aan je arm hebt hangen. Het liefste is die accessoire een stuk uit je collectie van Louis Vuitton. Een ander ziet een handtas, jij ziet een kunststuk waarvan je het maatwerk en vakmanschap bewondert en waardeert. 

Je afspraak in het gerenommeerde restaurant is laat. Je gebruikt de extra tijd in je dag om snel even het nieuws te lezen, wat sociale media in te halen en nog te reageren op wat mails van werk. Je telefoon trilt in je hand. Je afspraak is er over ongeveer tien minuten. Tijd genoeg om snel even naar de wc te gaan. Je attendeert een medewerker van het restaurant dat je even van de tafel weg bent, maar snel terug zult zijn. Je tas laat je staan, je kent het personeel goed en vertrouwt de vaste clientèle hier.

Een omgevallen glas wijn in een Louis Vuitton

Was het een ober die struikelde? Was het een andere klant die niet oplette? Een uit de hand geslagen dienblad, of een omgestoten glas? Je weet het niet, en het is ook niet belangrijk voor je. Als je terugkomt van de wc zie je het direct. Er ligt een leeg wijnglas naast je tas, met alle gevolgen van dien. Want de leren schoudertas, voorzien van de iconische buitenkant die na 20 jaar nog steeds goed oogt, die je vandaag had uitgekozen heeft geen rits. En nu is de lichtbeige binnenkant dieprood verkleurd. Je portemonnee, een notitieblok, en de rest van je bezittingen zwemmen in de rode wijn die eerder nog in het glas zat. Je afspraak treft je bijna in tranen aan.

Na gesprekken met de manager van het restaurant, die de bediening heeft gesproken, blijkt dat niet direct te achterhalen is of de fout bij het personeel of een andere gast ligt. Daarop bel je ons. Wij gaan verder uitzoeken wat er gebeurd is en hoe de financiën worden opgelost, terwijl we tegelijkertijd met jou op zoek gaan naar een oplossing. Een ingehuurde expert bevestigt enkele dagen na het incident wat je zelf al vreesde, het herstellen van de tas is eigenlijk niet mogelijk. Dus ga je op zoek naar een vervangende tas. Uiteindelijk vind je die bij een bekende dealer van vintage mode. Het model en materiaal zijn hetzelfde en hoewel de tas een paar jaar jonger is dan het vorige exemplaar is het nog steeds een vintage model. Kosten? €2500,-, maar dat vangen wij voor je op. Want Hiscox’ Claims policy stelt dat wij naar de omstandigheden kijken zodat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Update ons in de toekomst

De tas is al een paar maanden vervangen, als je op een veiling een kalfsleren Monogram Lace Cannes Louis Vuitton handtas uit 2004 vindt. Het vintage slot dat erbij komt maakt de tas enkel bijzonderder en gelukkig krijg je het exemplaar te pakken. Je meldt deze nieuwe toevoeging ook direct bij ons aan. Zo kunnen wij je verzekering updaten en zorgen dat je altijd gedekt bent in de ergste gevallen. Dit is ook van belang omdat de kledingstukken los misschien niet van grote financiële waarde lijken, maar als je een collectie bij elkaar optelt hier toch vaak een groot bedrag mee gemoeid is. Daar wil je in het geval van een brand wel op voorbereid zijn. Wil je meer informatie over hoe wij collecties verzekeren? Neem dan nu contact met ons op, of lees hier verder.